SHK startar klädinsamling träningsskor ochträngskläder
2023-01-23 15:09
Här lämnar du dina kläder , Vilanhallen under trappen till vång 2

Hej!

Skara HK startar insamling av träningskor och träningskläder. Du/ni har säkert några försmå skor eller träningskläder som ligger hemmma i skåpet.

Vi tänkte att dessa kan komma andra till användning. Vi vet att många behöver och vet vet också att våra grabbar växer hela tiden.

Lådorna står uppmärkta i Vilanhallen under trappan.

Bara att lägga i, men också hämta om det finns något som passar en SHK grabb!

M v h

USM P14 ,vilanhallen lördag och söndag
2023-01-13 19:56

Vilkomna till vilanhallen lördag kl 13 och söndag kl 9.00. USM spel för P 14. Välkomna.

Elitspelare på besök hos Skara HK
2023-01-09 21:55
Adam Ljungquist och William Elovson på besök

Elitspelare på besök hos Skara HK

Skara HK:s junior- och pojklagsspelare hade intressant besök på måndagskvällen. Det var IFK Skövde HK:s båda unga elitlagsspelare William Elovson och Adam Ljungquist som deltog i en liten träff på Skara Stadshotell. De båda 20-åriga Skövdespelarna kunde dela med sig av sina erfarenheter ända från bollskola till A-laget i IFK Skövde.
Bengt Andersson intervjuade spelarna och sen blev det många intressanta frågor från publiken som uppgick till ett 40-tal spelare och ledare.

William och Adam berättade bland annat att båda i tidig ålder spelat både handboll och fotboll och att nog fotbollen var allra roligast.

-Men sen upptäckte jag att jag var bättre i handboll så i 15-årsåldern bestämde jag mej för att satsa på det, berättade William.

De båda spelarna berättade om mycket som de redan hunnit med i sitt unga handbollsliv. Bland annat handlade det om sitt framgångsrika deltagande i U20 EM i handboll förra sommaren.

-Det var tryckande varmt och vi åt spagetti och köttfärssås två gånger om dagen hela tiden i Portugal, berättade Adam

De båda spelarna konstaterade också att ingen av dem hade mognat tidigt och aldrig varit uttagna till några rikssamlingar i tidig ålder.

-Alla mognar inte lika tidigt så det gäller att ha tålamod och fortsätta träna, sa Adam.

Båda de unga IFK-spelarna åker nästa vecka på en landslagssamling och en träningsmatch mot OV Helsingborg. Detta inför deras sista chans att få vara med i U21 VM kommande sommar.

Mera styrketräning och färre handbollspass i unga år var andra goda råd som förmedlades. Skövdespelarna delade också med sig av vikten av att äta frukost. En insyn i hur det går till på långa bussresor och i omklädningsrummet var annat som lockade den unga publiken.

Text och foto: Annika Andersson

Bosse Persson minnesfond
2022-12-03 16:34
Joel Johansson får sitt stipendium på 2000kr

Idag fick två SHK profiler  utmärkelser. Joel Johansson född 2007 ungdomsutvecklingspris och Mats Magnusson född 1949 för en lång och trogen tjänst både som spelare men också under 40 som individuell kraft i förreningen.

Juniorerna slutade 3a i USM gruppen
2022-11-13 17:26

4 st tuffa matcher och en 3 e plats blev resultatet efter helgens USM steg 2 i Skara.

Stockholmslagen var ett nummer förstora men det var riktigt nära att slå lidingö lördag kväll.

Två hedrande vinster blev det till slut. Mycket publik under samtliga HK matcher vilket är glädjande. Nu väntar serie lunken och någon cup framöver .

M v h

Juniorlaget

Kansliet
2022-11-11 16:04

Hej,
Jag vill meddela att dörren in till kontoren på andra våning kommer vara låst. Jag kommer jobba som vanligt men ni får anmäla er ankomst så att jag kan öppna dörren.

Mvh Sofie

P10 (f 2012), 18/12 18:04