TACK!
2021-09-22 14:16

Tack!

Vi har i helgen genomfört Skara preseason cup på ett alldeles utmärkt sätt. Tack till alla som har gjort en insats så att detta var möjligt. Spelare,ledare,föräldrar och andra som har bidragit. C:a 220 arbetspass har vi bemannat och servat 370 spelare,ledare och spelat 82 matcher. Vi har fått väldigt positiv respons från gästande lag. Återigen tack!

Cupledningen Skara preseason cup

P12 i final i pre season cup
2021-09-19 17:46
P12 2021

Efter en gastkramande final mot Strömstad HK så fick man ta emot silvermedaljen. Strömstad HK vann finalen med 18-17. En jämn match hela 40 minutrararna. 10-10 i halvtidsvila. 6 matcher har killarna spelat och förlorade tyvärr den sista. Tack alihopa för underhållningen och riktigt bra coachat på bänken. Forza HK

Seniorlag div 4
2021-09-09 19:21

Hej. Tyvärr har klubben fått dra ut vårt seniorlag ur serien.  Efter ett tappert försök att samla ihop en spelartrupp så lyckades det inte i september att få tillräckligt många spelare till laget. Klubben får framöver satsa på vår breda ungdomsverksamheten något år till innan vi har spelare att hålla igång ett seniorlag.  Mvh Styrelsen SHK

Vi startar en ny bollek-grupp i Oktober, tjejer&killar födda 2017
2021-08-08 10:16

Hej !

Skara HK och Skara HF vill erbjuda möjlighet att vara med på bollek för killar och tjejer födda 2017.

Tre ledare har anmält sig för at hjälpa till. Det kommer att behövas 2-3 st fler beroende på storleken på gruppen. Vi planerar att starta första helgen i Oktober.

Lördag eller söndag är inte bestämt ännu.

Anmälan gör ni på här på vår hemsida under fliken "Anmälan" sedan "Bollek 2017".

Om gruppen blir stor kommer vi att göra två grupper men då kommer det krävas mera ledare.

För er som är sugna att hjälpa till så håller SHK och SHF utbildning för ledare Lördagen den 5 September.

Väl mött!

SHK&SHF

Skara Preseason cup 17-19 September
2021-05-05 19:40
17-19 September

Skara Preseason cup blir namnet på den handbollscup
som för första gången arrangeras i Skara. Ett samarbete
mellan Skaras båda handbollsklubbar Skara HF och
Skara HK har gjort det möjligt att genomföra cupen.
Denna är tänkt som en möjlighet för lagen att bygga
lagkänsla och få en fin start inför den handbollssäsong
med seriespel som alla hoppas ska kunna genomföras
nästa säsong.
Flickor och pojkar mellan 12 och 14 år bjuds in till cupen som spelas helgen 17-19 september. Totalt erbjuds
28 lag platser i cupen där de båda Skaraklubbarna kommer delta med fyra lag.
Arrangörerna räknar med att 20 lag ska övernatta. Detta
kommer ske tillsammans med samarbetspartnern Skara
Sommarland. Där arrangeras också ett Campus med
föreläsningar och olika aktiviteter.

-Vi är mycket glada över att Skara HF och Skara HK
äntligen kan arrangera en ungdomsturnering för både
flick- och pojklag med fokus på teamkänsla. Detta
bidrar också till fortsatt samarbete mellan klubbarna,
säger Eva Grehag, vice ordförande i Skara HF.
Skara har utmärkta förutsättningar för att arrangera en
handbollscup. Inom bara några hundra meters avstånd
är det tillgång till fyra hallar, en i Idrottshallen, två i
Vilanhallarna och en i Viktoriaskolan.

Skara Sommarlands VD Janne Nilsson är glad över att Sommarland kan medverka i cupen. Tidpunkten är
väl vald vid anläggningens eftersäsong. Han konstaterar också att det ger deltagande lag goda förutsättningar för en bra uppstart inför den kommande handsbollssäsongen.

Skara kommun vill satsa på idrottsturism och dess projektledare Peter Gustavsson är mycket glad över de möjligheter som en handbollscup kan ge:

-Skara HF:s och Skara HK:s samarbete bidrar till att fler besökare kommer till vår stad och tar del av vad Skara med omnejd kan erbjuda. Detta gynnar inte bara idrottandet utan också vår besöksnäring.

Skara HK:s ordförande Bashkim Berisha säger så här om samarbetet mellan de båda Skaraklubbarna:
-Vi är starkare tillsammans. Att skapa och upprätthålla samarbete och dialog mellan föreningarna är en viktig faktor. Det ger möjlighet att påverka lokala förutsättningar, erfarenhetsutbyte och göra oss mer attraktiva. Det är en nyckel till att nå nya medlemmar

Återupptagning av träning V13
2021-03-26 10:31

Hej

Det är med stor glädje vi välkomnar spelare födda 08 eller senare till inomhusträning igen. Nu har samtliga spelare födda 02 eller senare möjlighet att träna inomhus. Dock avgör ledare för varje enskilt lag om träning återupptas då de har bäst insikt i frisk/sjuktal i sitt lag.

Faran är på intet sätt över så det råder fortfarande samma restriktioner som tidigare.

Är du sjuk deltar du inte i träning. Är någon i familjen sjuk eller i karantän deltar du inte i träning.

In och utpassering i hallen är som tidigare, vi undviker närkontakt och är noga med att desinfektionsspraya händer och utrustning.

Vi hoppas att ni får vara friska och önskar alla ett skönt påsklov!

/Styrelsen

P10 (f 2011), 21/09 18:56