Välkommen till Skara Hk P16

Träningsplanering
2020-12-16 16:05
Hej!

Vi kommer att träna med gruppen t o m fredag den 18 december. Därefter tar vi jul lov och inväntar att den värsta pandemi vågen har rullat över. Troligen blir det inget seriespel i vår och troligen kan även USM bli inställt. Besked om USM får vi denna vecka (V51). Vi kommer dela ut träningsprogram till killarna som man kör själv under ledigheten. Beroende på hur läget är och vilka riktlinjer Svenska handbollsförbundet ger ut så kommer vi från V2 att träna 2 alt 3 ggr i veckan. Om det blir två ggr blir det Onsdagar (18.30-20.00) och fredagar (16-17.30) plus ett styrketräningspass. Om "allt" är normalt med serie och USM så tränar vi tre ggr med boll.
Det är viktigt att alla grabbarna dyker upp till inventeringen Torsdag den 7 Januari kl 17.50 vid Jula butiken. På fredag den 8 Januari startar sedan träningen.

God Jul & Gott nytt år
Ledarna
Träningspass hälsostudion i sommar
2020-07-05 18:13
För er som tränar på hälsostuduon i skara under sommaren är det detta program som vi vill att ni minst gör. Går bra att köra varje dag. Mat och vila därefter. ha en skön sommar så drar vi igång handbollspassen i augusti. På tisdag kör jonas Engelin ett TS2  pass och det behövs 10 tal spelare och MV . plats och tid. vilan , tisdag kl 18
Matchvärd
2018-10-11 20:31
Syftet med matchvärd är att skapa en välkomnande, trivsam och trygg miljö kring våra handbollsarrangemang där barn och ungdomar kan ha roligt och utvecklas.

Detta dokument ska vara ett hjälpmedel till de föreningar som idag inte har ett fungerande matchvärdskap.

Matchvärden/matchvärdrana ska ha på sig en ”Matchvärd-väst” som klubben erhåller från Västergötlands Handbollförbund så att det tydligt framgår vem/vilka som är matchvärdar.

Den eller dessa personer ska inte ha något annat uppdrag i hallen under tiden som den är matchvärd.

Matchvärdens uppgifter:

·        Ta emot gästande lag, domare och funktionärer på ett välkomnande sätt genom att presentera dig, vid behov visa lag och domare omklädningsrum/spelhall och informera om viktiga funktioner i hallen samt informera om ditt uppdrag som matchvärd.

·        Vara ett stöd för domaren/domarna och funktionärerna innan, under och efter match. Tänk dock på att det är domarna som dömer matchen/matcherna.

Arbeta för nolltolerans och att föräldrarnas 10 budord följs kring spelplanen/spelplanerna (information om vad detta innebär finns längre ner i dokumentet).  Att påtala om någon utanför spelplanen uppträder på ett olämpligt sätt utifrån punkterna om nolltolerans samt VHF:s riktlinjer ”Vi älskar handboll”. Först och främst påpekas detta för personen själv, men även för ledaren till laget som person är kopplad till.Som stöd för tillrättavisandet finns flyers med information om ”Nolltolerans” och ”Vi älskar handboll” att dela ut. Dessa fås av VHF.

·        Om någon person på ett mycket olämpligt sätt skulle bryta mot nolltoleransen punkter så har du i uppgift att skriftligt informera klubben som personen är kopplad till och till ditt distriktsförbund. Som matchvärd äger du dock inte rätt att avvisa person/personer från hallen.

Nolltolerans!

Som besökare på barn & ungdomsmatcher inom Svenska handboll är det olämpligt:

• Att på ett negativt sätt försöka påverka matchens utgång, spelarens prestationer eller domarens domslut
  • Att bruka svordomar, könsord, rasistiska uttryck, obscena gester mot spelare, ledare, domare eller andra personer på plats i hallen.
  • Att komma påverkad av alkohol eller droger till hallen.
Föräldrarnas 10 budord
  • Var med på träning och match – ditt barn sätter stort värde på det.

·        Håll dig lugn på åskådarplats. Låt barnen spela.

·        Respektera de beslut som spelare, ledare och domare tar i samband med träning och/eller match.

• Se domaren som en vägledare – kritisera inte hans/hennes domslut.
  • Skapa en god stämning på och kring spelplanen.
  • Uppmuntra både i med- och motgång – ge inte oberättigad kritik, ge istället positiv och vägledande kritik (råd)
  • Fråga om matchen var spännande och rolig – fokusera inte på resultatet.
  • Visa respekt för det arbete klubben utför – erbjud din hjälp – klubben behöver dig
  • Kom ihåg att det är barn och ungdomar som tränar eller spelar, inte du.
  • Samt det viktigaste av allt -> se till att ditt barn trivs och har det roligt tillsammans med sina kamrater
Föreningsdomarkurs!!
2018-08-28 14:36
Hej!!
Det kommer genomföras en domarkurs och den kommer vara den 19/9 kl 18:00-21:00 i Vilanhallens konferenslokal.

Mvh Janne och Sofie
Scadevi Spelschema lag 2