Arbetsuppgifter 2018-2019

Ligger under dokument
Matchvärd
2018-10-11 20:30
Syftet med matchvärd är att skapa en välkomnande, trivsam och trygg miljö kring våra handbollsarrangemang där barn och ungdomar kan ha roligt och utvecklas.

Detta dokument ska vara ett hjälpmedel till de föreningar som idag inte har ett fungerande matchvärdskap.

Matchvärden/matchvärdrana ska ha på sig en ”Matchvärd-väst” som klubben erhåller från Västergötlands Handbollförbund så att det tydligt framgår vem/vilka som är matchvärdar.

Den eller dessa personer ska inte ha något annat uppdrag i hallen under tiden som den är matchvärd.

Matchvärdens uppgifter:

·        Ta emot gästande lag, domare och funktionärer på ett välkomnande sätt genom att presentera dig, vid behov visa lag och domare omklädningsrum/spelhall och informera om viktiga funktioner i hallen samt informera om ditt uppdrag som matchvärd.

·        Vara ett stöd för domaren/domarna och funktionärerna innan, under och efter match. Tänk dock på att det är domarna som dömer matchen/matcherna.

Arbeta för nolltolerans och att föräldrarnas 10 budord följs kring spelplanen/spelplanerna (information om vad detta innebär finns längre ner i dokumentet).  Att påtala om någon utanför spelplanen uppträder på ett olämpligt sätt utifrån punkterna om nolltolerans samt VHF:s riktlinjer ”Vi älskar handboll”. Först och främst påpekas detta för personen själv, men även för ledaren till laget som person är kopplad till.Som stöd för tillrättavisandet finns flyers med information om ”Nolltolerans” och ”Vi älskar handboll” att dela ut. Dessa fås av VHF.

·        Om någon person på ett mycket olämpligt sätt skulle bryta mot nolltoleransen punkter så har du i uppgift att skriftligt informera klubben som personen är kopplad till och till ditt distriktsförbund. Som matchvärd äger du dock inte rätt att avvisa person/personer från hallen.

Nolltolerans!

Som besökare på barn & ungdomsmatcher inom Svenska handboll är det olämpligt:

• Att på ett negativt sätt försöka påverka matchens utgång, spelarens prestationer eller domarens domslut
  • Att bruka svordomar, könsord, rasistiska uttryck, obscena gester mot spelare, ledare, domare eller andra personer på plats i hallen.
  • Att komma påverkad av alkohol eller droger till hallen.
Föräldrarnas 10 budord
  • Var med på träning och match – ditt barn sätter stort värde på det.

·        Håll dig lugn på åskådarplats. Låt barnen spela.

·        Respektera de beslut som spelare, ledare och domare tar i samband med träning och/eller match.

• Se domaren som en vägledare – kritisera inte hans/hennes domslut.
  • Skapa en god stämning på och kring spelplanen.
  • Uppmuntra både i med- och motgång – ge inte oberättigad kritik, ge istället positiv och vägledande kritik (råd)
  • Fråga om matchen var spännande och rolig – fokusera inte på resultatet.
  • Visa respekt för det arbete klubben utför – erbjud din hjälp – klubben behöver dig
  • Kom ihåg att det är barn och ungdomar som tränar eller spelar, inte du.
  • Samt det viktigaste av allt -> se till att ditt barn trivs och har det roligt tillsammans med sina kamrater
Tillsvidare tränar vi bara på onsdagar i vilan 17:00-18:00
2017-09-23 15:46
Tillsvidare tränar vi bara på onsdagar i vilan 17:00-18:00

Ses där
Tränarn
Seriespel
2017-09-17 08:14
Hej!

Nu finns seriedatumen i kalendern. Om ni går in på kalender här till vänster. Tryck på prenumerera högst upp till höger i kalendern så finns instruktioner hur man får till kalender i sin mobiltelefon.
Enkronasmatch 5 februari
2017-02-05 19:01

Inventering, Garderob och Kiosk A-lags match
2016-12-04 16:52
Vi har fått några olika uppdrag till vårt lag.

Onsdag den 4/1 är det Inventering på Julabutiken.
Vi har 4 st som skall vara med där: Alexander, Ceasar, Måns J och Filip G
Samling  kl. 17,45 vid butiken. Vi beräknar att vara klara vid 22 tiden.

Lördag den 28/1 är det garderob i samband med  Revyn på Skara Stadshotell.
De som skall jobba i garderoben denna kväll är föräldrar till : Tony, Oscar J
och Filip G ( 2st).
Samling på Stadshotellet kl. 17,30. Beräknar att vara klara mellan 21,30 - 22,00

Söndag den 5/2 är det Kiosk/Entré i samband med A-lagsmatch.
De som skall jobba från laget denna dag är föräldrar till Abdihakin, Maxi och Måns E.
Samling kl. 15,00 i Idrottshallens foajé.

Kan ni inte denna dag som ni är uppsatta så byt med någon annan och meddela mig vem ni byter med.
Har ni några frågor så kontakta Lena Berthou ( Filip G:s mamma).

Lena Berthou, Aktivitetsansvarig i lag p-07, Skara HK.
Skara Handbollklubb, 17/01 11:25
Skara Handbollklubb, 10/12 18:54